Home » Nieuws » Pieter van Andel wint allereerste Fiets 'm d'r in

Pieter van Andel wint allereerste Fiets ‘m d’r in

De allereerste editie van de 'Fiets 'm d'r in - Alblasserwaard Open', op vrijdagavond 30 augustus, bleek een daverend succes: de 29 deelnemers, ruim 500 bezoekers en prachtig weer maakte het tot een onvergetelijke avond. 

In de week voorafgaande aan de eerste dag van Fiets ‘m d’r in waren veel vrijwilligers van Stichting De Oranjevriend en IJsclub De Telegraaf hard in de weer om een – voor in de Alblasserwaard - compleet nieuw concept neer te leggen: een prachtige Fiets ‘m d’r in baan!

Alle inspanningen bleken niet voor niks en waren op tijd af! De spits werd afgebeten door de beide voorzitters van de organiserende verenigingen; Bram van Wijk (Oranjevriend) en Johan Schep (De Telegraaf); zij liepen naar de overkant en ‘sloegen’ de bel!

Daarna begon het echte werk en zag het publiek (en de jury) de mooiste creaties voorbij komen, waaronder diverse waaghalzen die met 2, 3 en zelfs 5 personen de overkant dachten te kunnen halen… Het ‘slaan’ van de bel bleek echter alleen weggelegd voor de enkele fietsers. Na de reguliere competitie bleken er liefst 5 renners met dezelfde tijd (5 seconden) de overkant te hebben gehaald: zij maakten zich op voor een tweede manche.

En in die allesbeslissende finale was het wederom ongemeen spannend. Juryleden Marianne van der Vlist en Henk Woltman en omroeper Hans den Ouden zagen dat de razendsnelle tijd van 4,84 seconden van Pieter van Andel de beste was en dat hij zich daarmee kroonde tot allereerste winnaar van de Fiets ‘m d’r in – Alblasserwaard Open! Klaas Uittenbogaard eindige daar kort achter op plaats 2 en daar weer kort achter Nathan Jongeneel op plaats 3.

Voorzitters Bram en Johan blikten meer dan tevreden terug op de gezamenlijke georganiseerde avond, waarbij het voor zowel het publiek, als deelnemers en vrijwilligers genieten was!

Zaterdag 31 augustus het vervolg
Op zaterdagmiddag openen de deuren zich weer om 13.00 uur, in eerste instantie voor de fietskeuring van de jeugd en tegelijkertijd ook voor het publiek. De junioren starten vervolgens om 14.00 uur. De prijsuitreiking zal omstreeks 16.30-17.00 uur plaatsvinden.

De fietsenkeuring voor senioren start om 16.00 uur, waarna zij zullen starten om 17.00 uur. De prijsuitreiking zal omstreeks 20.30-21.00 uur plaatsvinden.

Download hier de privacy verklaring